Var dig själv,
tillsammans

Oavsett vem du är och vad du gillar. Vi hjälper dig att hitta din nya hyresgäst eller hyresvärd. Just nu tar vi en liten paus för att möjliggöra att fler kan dela bostad på ett enkelt, tryggt och digitalt sätt. Mer information kommer snart.

Var dig själv,
tillsammans

Oavsett vem du är och vad du gillar. Vi hjälper dig att hitta din nya hyresgäst eller hyresvärd. Just nu tar vi en liten paus för att möjliggöra att fler kan dela bostad på ett enkelt, tryggt och digitalt sätt. Mer information kommer snart.

Jag vill hyra
Jag vill hyra ut

Det här är Ett tak!

Flest ensamhushåll i världen och ett skriande behov av bostäder, inte minst trygga studentbostäder till en rimlig kostnad. Ett tak är en matchningstjänst för dig som vill hyra ut ett rum eller en del i din egen bostad och för dig som är student. Vi matchar människa till människa för ett ömsesidigt, tryggt och trivsamt inneboende. 

Enkelt att använda

Enkelt, tryggt och digitalt. Vi hjälper dig att hitta din nya hyresgäst eller hyresvärd som stämmer överens med dina önskemål. Det spar både tid och bevarar din integritet. Det ska vara enkelt att dela.

Kontrakt och hyra

Självklart ser vi till att ni får ett korrekt och schysst hyreskontrakt. Vi tar även hand om era hyresbetalningar, så att ni slipper hantera pengar mellan er. Det ska vara bekymmersfritt att dela.

Trygghet för båda parter

Vi skapar de bästa förutsättningarna för att ni ska trivas och känna er trygga. Skulle något uppstå finns vi som stöd och vi hjälper dig även att hitta en ny hyresgäst/ hyresvärd. Det ska vara tryggt att dela.

Personlig matchning

Genom matchningen kan vi ta hänsyn till saker som intressen och livsstil. Oftast är det de små sakerna som gör det lilla extra, så att du kan vara dig själv, tillsammans. Det ska vara trivsamt att dela.

Sagt om oss

”Genom att hyra ut en del av min bostad till en ung människa har jag har lärt mig så mycket om mig själv”

Läs mer

Margareta
Hyresvärd

”Jag tycker det är häftigt att man kan ha gemensamma intressen trots den stora åldersskillnaden mellan oss”

Läs mer

Lucie
Student

”Ni måste komma ihåg att berätta att ni tar hand om kontrakt och hyresbetalningar, det är så skönt att slippa!”

Läs mer

Maj-Britt
Hyresvärd

“Ett tak erbjuder en grym service och jag skulle absolut rekommendera dem till alla som flyttar till Stockholm*”

*Ett tak finns på andra orter än Stockholm också

Läs mer

Nerea
Student

Så här funkar det

 1. Registrera dig

  Det enda du behöver göra är att svara på några frågor om dig själv. Självklart är det gratis att registrera sig.

 2. Matchning

  Luta dig tillbaka och låt oss göra jobbet med att hitta din bästa hyresgäst/hyresvärd.

 3. Första kontakten

  När vi har hittat en matchning får ni möjlighet till ett första möte via ett lättanvänt & tryggt videosamtal. Här kan ni stämma av personkemin och ställa frågor till varandra.

 4. Bo tillsammans

  Nu är allt klappat och klart för inflyttning. Hyreskontraktet är på plats och hyresbetalningarna hanteras via Ett taks betalningstjänst, så att ni kan vara er själva, tillsammans.

Aktuellt

Ursäkta röran, vi bygger om. Inte på riktigt förstås, men nu tar Ett tak nästa steg i att möjliggöra bostäder till fler genom delandets makt tillsammans med Vinnova, Uppsala kommun, Lunds Universitet, KTH, White Arkitekter och AB HELASTADEN. Därför finns tyvärr inte möjligheten att hyra eller hyra ut med Ett tak tillgänglig för tillfället. Vi återkommer så fort vi kan med en ännu bättre version av Ett tak. 

Helt enkelt en liten paus för att möjliggöra att fler kan dela bostad på ett enkelt, tryggt och digitalt sätt.