Vad det kostar

Vi vill göra det enklare och tryggare att dela bostad. Allt sker dessutom på schyssta villkor för båda parter – det ger en trygg hyresintäkt för dig som hyr ut och en trygg bostad till en rimlig kostnad för dig som student.

  • Gratis hela vägen fram till ett påskrivet kontrakt
  • 400 SEK i startavgift vid påskrivet kontrakt
  • 5% i serviceavgift på månadshyran
  • Inga andra eller dolda avgifter

Prisexempel

Adam är student och vill hyra ett rum. Margareta vill hyra ut ett rum. Adam och Margareta blir matchade, träffas via ett videomöte och bestämmer sig för att bo tillsammans. De får ett hyreskontrakt som båda skriver under.

Efter att båda har skrivit under kontraktet, tas startavgiften ut från både Adam och Margareta – eftersom de nu har fått en hyresvärd respektive hyresgäst. Under hyresperioden betalas hyran plus serviceavgiften. Adams månadshyra och Margaretas hyresintäkt kan räknas fram så här:

Adams månadshyra: Hyra + 5% Serviceavgift
Margaretas månadsintäkt: Hyra – 5% Serviceavgift

Rekommenderade hyresnivåer

Vi erbjuder inte någon andrahandsuthyrning eller uthyrning till högstbjudande. Som student brukar inte ekonomin vara på topp och att konkurrera med alla andra i bostadsdjungeln är praktiskt taget omöjligt. Samtidigt är det viktigt med en trygg bostad för att alla ska få tillgång till god utbildning. Tänk därför på att hyran ska sättas för att passa en students ekonomi. Här kan du läsa mer om rekommenderade hyresnivåer för olika bostadstyper.

Vill du hyra ut men inte vet vad du ska sätta för hyra? Lugn, vi har gjort det här förut och hjälper gärna till med att sätta en rimlig hyra. Ange att du vill ha hjälp med hyressättningen när du registrerar dig, så kommer vi att ge dig ett förslag.